Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

BEMUTATKOZÁS

A Legyél Te is Informatikus! programunkat a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország indította útjára 2015-ben.

Szeretnénk inspirálni titeket és őszinte lelkesedéssel irányt adni az IT karrier felé.

Különböző területeken dolgozó IT szakemberekkel karöltve ellátogattunk az érdeklődő iskolákba, és egy preziben igyekeztünk meggyőzni titeket 45 percben, hogy ennél jobb és szebb jövőt el sem lehet képzelni.

A látogatásaink sikeresek voltak, mindig nyitottak voltatok és érdeklődők, ezért idén is tovább terjesztjük az igét. Ha most azonnal szeretnéd, hogy a te sulidba is ellátogassunk, akkor szólj a tanárodnak és regisztráljatok! Ha pedig egy elhivatott tanár vagy, akinek mindene a diákjai jövője, akkor ne habozz, hívj meg minket hozzátok!

PÁLYAORIENTÁCIÓS FOGLALKOZÁS

„Az informatika nem egy embertelen tudomány, hanem egy könnyen tanulható, kreatív nyelv, mely segítségével minden megvalósítható.”
(Rab Árpád kutató, Óbudai Egyetem)

A Legyél Te is Informatikus! program egy interaktív pályaorientációs előadás keretében mutatja be az informatika színes világát a diákoknak. A Telekom csoportnál dolgozó szakemberek önkéntes alapon látogatnak el az érdeklődő közép- és általános iskolákba, hogy egy 45 perces óra keretében ismertessék meg a fiatalokat az informatikus szakmában rejlő lehetőségekkel, kihívásokkal, karrier utakkal. A program népszerűsége azon alapul, hogy a diákok ilyen módon, első kézből kapnak hiteles információkat. Az előadás az iskolák számára ingyenes; eddig közel 2000 diákhoz jutottak el kollégáink.

Az előadást egy komplett tananyag támogatja, amelynek kialakításában a HTTP Alapítvány nyújt szakmai segítséget. Az önkéntesek személyes tréningen vesznek részt az iskolai látogatások előtt, hogy minél felkészültebben állhassanak a diákok elé.  A tananyagon túl fontos a személyes példamutatás inspiráló hatása is, mivel az informatikus szakma rendkívül szerteágazó, kollégáink az IT világ több szegmensét tudják bemutatni, élővé tenni a fiatalok számára.

Bízunk benne, hogy a Legyél Te is Informatikussal! egy hosszú távú, szemléletmódosító hatással bíró programot alkottunk meg, amely hozzájárul ahhoz, hogy az informatikai, mérnöki egyetemi képzésre jelentkezettek száma jelentősen emelkedjen a következő időszakban, és a végzettek közül minél többen helyezkedjenek el a hazai piacon.