Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

LEGYÉLTEIS! MOST GENERÁCIÓS

Legyélteis! MOST generációs - Digitális tudással hozza közelebb a generációkat a Telekom

Tizenhárom város iskoláiban különleges program indul november elején: fiatalok segítik az idősebbeket eligazodni a digitális világban, méghozzá iskolai közösségi szolgálat keretében. A „Legyélteis! MOST generációs” programmal a Magyar Telekom célja, hogy korosztálytól függetlenül bárki számára elérhetővé váljanak a digitalizáció nyújtotta lehetőségek a hozzáférés biztosításán túl a digitális kompetenciák fejlesztés által is.

Wifi, Skype, Instagram, vlog – ezek a kifejezések, a mai tinédzserek számára olyan magától értetődőek, mint a levegő. A „Legyélteis! MOST generációs kezdeményezésben részt vevő diákok a foglalkozások során megmutatják és megtanítják nagyszüleik korosztályának azt, hogy milyen fantasztikus lehetőséget jelentenek számukra is a digitális eszközök és az azokon elérhető online megoldások.

Az idén tavasszal megvalósított budapesti próbaidőszakot követően a Legyélteis! MOST generációs program 2019. november 6-án országossá nő, 13 város (Budapest, Veszprém, Várpalota, Miskolc, Kazincbarcika, Ózd, Szeged, Kecskemét, Pécs, Szombathely, Győr, Sárvár, Debrecen) iskoláira kiterjesztve. A programban való részvétel hasznos feladatot kínál a középiskolásoknak az iskolai közösségi szolgálat keretében.
A program célja, hogy az idősebbek is megértsék a technológia szerepét az életükben és éljenek is vele, hogy ezáltal könnyebbé, élvezetesebbé váljanak mindennapjaik. A legtöbbjüknek ehhez támogatásra és útmutatásra van szüksége és ki mástól kaphatnák meg ezt, mint a fiataloktól, akik beleszülettek a digitális világba, akik a legotthonosabban mozognak ezen a terepen, és szívesen fordítják hasznos tevékenységre az idejüket.

A „Legyélteis! MOST generációs” kezdeményezés egy olyan lehetőséggel bővíti a diákok számára nyújtott önkéntes tevékenységek körét, amely számukra alacsony belépésű küszöbű, mégis nagy társadalmi hasznossággal bír, és valódi sikerélményt nyújthat számukra.

A foglalkozásokon a fiatalok is sokat tanulhatnak az idősebbektől, és együttműködve a lehető legtöbbet hozzák ki egymásból. Az együttműködés meghatározó a személyiségfejlődésük tekintetében és olyan képességekkel vértezi fel őket, mint a kritikus gondolkodás és komplex problémamegoldás, a kreativitás, és a kommunikációs készségek.

A foglalkozásokat iskolák bevonásával, jellemzően iskolai környezetben, vagy egyéb közösségi terekben szervezik a Legyélteis! Most generációs programba bevont nonprofit partnerek, akik egyébként gondoskodnak a foglalkozások lebonyolításáról, a kapcsolattartásról, valamint az iskolai közösségi szolgálatban teljesített órák igazolásáról is. A program keretében a Telekom az elkövetkező két hónapban közel 100 alkalommal tervez foglalkozásokat megrendezni mintegy kétezer fő bevonásával.