Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

A Telekomnál fontosnak tartjuk,
hogy az idősek is hozzáférjenek a digitalizáció nyújtotta lehetőségekhez, de tudjuk, hogy legtöbbjüknek ehhez támogatásra és útmutatásra van szüksége.
Kézenfekvő, hogy ezt a segítséget olyanoktól kapják meg, akik mindenki közt a legotthonosabban mozognak ezen a terepen, vagyis a középiskolás diákoktól, akik szívesen fordítják idejüket számukra is élvezetes, hasznos segítségnyújtásra.

Ezen gondolkodás mentén egy olyan programot alakítunk ki, amely során középiskolákkal együttműködve, az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében, a diákok nyugdíjas közösségek tagjainak tartanak digitális felvilágosítást. A foglalkozások során megismertetik őket olyan digitális megoldásokkal, amelyek a mindennapi életük során segítséget nyújtanak számukra. A két generációt egymáshoz közel hozva segítjük a nyugdíjasokat, hogy ők is részesei lehetnek a digitális világ tüneményeinek, korlátlan lehetőségeinek, az abból nyerhető tudásnak, információnak, közösségi élménynek. Így könnyebben boldogulnak majd, hiszen a digitális tudás megszerzésével eggyel tovább léphetnek, elérhetik soron következő céljaikat és az akaratukat tettekre válthatják.

Ugyanakkor hiszünk abban,
hogy a fiatalok is sokat tanulhatnak az idősebbektől, és együttműködve velük minden problémára komplexebb megoldást tudnak adni, és a legtöbbet hozzák ki egymásból. A kreatív, tudatos és újító szellemű diákok és a lélekben örökifjú nagyszülők egymást támogatva, tudásukat megosztva nagy tetteket vihetnek véghez, megszüntetve a digitalizáció okozta elszigetelődést. A „LEGYÉLTEIS!
Most generációs” program 2019. márciusában indul, első körben öt középiskola - Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Neumann János Számítástechnikai Szakgimnáziuma, ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziuma, Kosztolányi Dezső Gimnázium, Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium. A tesztidőszakot követően, a kezdeti tapasztalatok kiértékelése és beépítése után kiterjesztjük a kezdeményezést. A diákok felkészítéséhez tananyagot és szintfelmérő kvízt, valamint egy online jelentkezési felületen keresztül megszervezett alkalmakat biztosítunk.

Pilotban résztvevő
középiskola
diákja vagy?

Jelentkezz egy foglalkozásra, és oszd meg digitális ismereteidet az idősebbekkel!

Jelentkezés iskoláknak

Előzetes regisztráció a program iránt érdeklődő iskolák számára.

Érdeklődő
nyugdíjas vagy?

Mérd fel tudásodat egy teszt segítségével, majd lépj kapcsolatba a program szervezőivel!