Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

A Telekomnál fontosnak tartjuk,
hogy az idősek is hozzáférjenek a digitalizáció nyújtotta lehetőségekhez, de tudjuk, hogy legtöbbjüknek ehhez támogatásra és útmutatásra van szüksége.
Kézenfekvő, hogy ezt a segítséget olyanoktól kapják meg, akik mindenki közt a legotthonosabban mozognak ezen a terepen, vagyis a középiskolás diákoktól, akik szívesen fordítják idejüket számukra is élvezetes, hasznos segítségnyújtásra.

Ezen gondolkodás mentén egy olyan programot alakítunk ki, amely során középiskolákkal együttműködve, az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében, a diákok nyugdíjas közösségek tagjainak tartanak digitális felvilágosítást. A foglalkozások során megismertetik őket olyan digitális megoldásokkal, amelyek a mindennapi életük során segítséget nyújtanak számukra. A két generációt egymáshoz közel hozva segítjük a nyugdíjasokat, hogy ők is részesei lehetnek a digitális világ tüneményeinek, korlátlan lehetőségeinek, az abból nyerhető tudásnak, információnak, közösségi élménynek. Így könnyebben boldogulnak majd, hiszen a digitális tudás megszerzésével eggyel tovább léphetnek, elérhetik soron következő céljaikat és az akaratukat tettekre válthatják.

Ugyanakkor hiszünk abban,
hogy a fiatalok is sokat tanulhatnak az idősebbektől, és együttműködve velük minden problémára komplexebb megoldást tudnak adni, és a legtöbbet hozzák ki egymásból. A kreatív, tudatos és újító szellemű diákok és a lélekben örökifjú nagyszülők egymást támogatva, tudásukat megosztva nagy tetteket vihetnek véghez, megszüntetve a digitalizáció okozta elszigetelődést. A „LEGYÉLTEIS!
Most generációs” program 2019. márciusában indult, elsőként öt budapesti középiskola közreműködésével. A kezdeti tapasztalatok kiértékelése és beépítése után 2019. októberétől a kezdeményezés országossá nőtt, további városok (Veszprém, Várpalota, Miskolc, Kazincbarcika, Ózd, Szombathely, Győr, Sárvár, Debrecen, Pécs, Szeged) iskoláira kiterjesztve.

A diákok felkészítéséhez részletes tematikát, valamint egy online jelentkezési felületen keresztül megszervezett alkalmakat biztosítunk.

Az idősebbek számára szintfelmérő kvíz áll rendelkezésre az igényeiknek megfelelő tananyag meghatározásához.

A program során kiemelt figyelmet fordítunk a Gyermekvédelmi irányelvek betartására.

Tovább a gyermekvédelmi tudnivalókhoz

Jelentkezés diákoknak

Regisztrálj, és oszd meg digitális ismereteidet az idősebbekkel!

Regisztráció iskoláknak

Hamarosan a te iskolád is bekerülhet a programba.
Addig a türelmedet kérjük.

Érdeklődő
nyugdíjas vagy?

Mérd fel tudásodat egy teszt segítségével, majd lépj kapcsolatba a program szervezőivel!