Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

IT szakmák

Vissza

RENDSZERMÉRNÖK

Mondhatjuk, hogy ahány rendszer, annyi mérnök. Mert van hálózati mérnök, aki a számítógépes hálózatokkal foglalkozik, tervez, telepít, és magas szinten támogatja ezeket. A számítógépes rendszermérnök elsősorban a szerver oldali szolgáltatásokkal foglalkozik, Windows, Linux szerverek segítségével kialakított rendszereket tervez. De létezik kommunikációs rendszermérnök is, aki a telefonrendszereket és videó alapú kommunikációs rendszereket tervez, támogat. A menedzsment rendszermérnök pedig az előzőekben említett rendszerek figyelésével és a megfelelő működésének ellenőrzésével foglalkozik. Ehhez alakít ki és üzemeltet szoftveres és hardveres rendszereket.
Az IT biztonsági rendszermérnök érthetően a rendszerek biztonságával foglalkozik, tűzfalak, behatolás figyelő rendszerek, logelemzés, vírusvédelem, malware védelem.
A rendszermérnökök szerint azért az egyik legizgalmasabb ága az informatikának, mert az új projektek mindig új kihívásokat is tartogatnak. Ez tulajdonképpen magában hordozza, hogy az ember mindig képben legyen és ismerje a legújabb technológiákat, fejlesztéseket és átlássa az összefüggéseket, nemcsak szakmai téren, hanem a piacon és az ügyfél oldalon is.