Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

Számít a véleményed!

INTERNETMOST kutatás a Magyar Telekom és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös kezdeményezésében
Mondd el a véleményedet az alábbi kérdőív kitöltésével, amire 10-18 éves diákok válaszait várjuk!

Kitöltöm a kérdőívet  
 
Az megvan még, amikor azon ment a vita, hogy mennyit lógsz a neten? Amikor a suliban inkább chateltél a szomszéd padsorban ülő barátoddal is? Amikor azt kívántad, hogy bárcsak elmaradna az óra, és hazamehetnél?
 
Március óta minden az interneten történik. Ugyanott találkozol a barátaiddal, ahol a matekot tanulod. A szülők kénytelenek újragondolni a netezésre vonatkozó szabályokat, a tanárok elővették legjobb digitális tudásukat, te pedig ott ülsz a képernyő előtt, és alkalmazkodsz, ahogy tudsz. A digitális oktatás és a kényszerű otthonülés rengeteg új élethelyzetet hozott magával, ami nem mindig könnyű. Lehet, hogy tovább alhatsz, mint szoktál, és az iskolatáska sem nyomja a vállad, viszont még fontosabb lett, hogy milyen eszközt használsz, stabil-e a neted, mennyire modern az oktatás, hogy igazodsz ki az álhírek és kamuoldalak között, és hogy néha azt mondhasd: kell egy kis digitális detox!
 
Te min változtatnál?
 
Nagyszabású online felmérést indítunk azért, hogy megtudjuk, neked mi a fontos az interneten, mivel töltöd az idődet és milyen lehetőségeket látsz a jövőben. A kutatás célja, hogy a véleményeteket meghallgatva megfelelő válaszokat találjunk a titeket érintő kérdésekre, hogy az online töltött idő tartalmas és biztonságos legyen számotokra és a technológia vívmányainak segítségével előbbre jussatok.
 
Miért mondd el a véleményed?
 
A kérdőív kitöltésével hatással lehetsz arra, hogy jobban megértsék a felnőttek:
 • mi okoz számodra nehézséget a távoktatás során
 • mi jelentene valódi segítséget, ha valaki az online térben bánt vagy zaklat
 • miért használod annyit a telefont vagy ülsz a képernyő előtt
 • milyen információra volna szükséged a szüleidtől
 • mi zavar az interneten
 • mi a jó abban, akiket követsz
 
Segítünk meghallani a véleményedet!
 
 1. Elemzést készítünk arról, hogy mi a fontos neked, min változtatnál, hogy igazán élni tudj az Internet adta előnyökkel, veszélyek nélkül.
 2. A vélemények alapján ajánlásokat fogalmazunk meg a szülőknek, tanároknak, vállalati döntéshozóknak és más, gyerekekkel foglalkozó szakembereknek.
 3. A kutatás eredményét nyilvánosan is közzétesszük, hogy minél több felnőtt ismerje meg és vegye figyelembe vegye a gyerekek véleményét, így ti is nyomon követhetitek majd.
 
Mi a célunk?
 • Választ kapj a téged érdeklő kérdésekre a netes biztonságról.
 • Megfelelő segítséget kaphass, ha zaklatnak vagy bántanak a neten.
 • Olyan netes szabályok kialakítása, ami nem a korlátozásról, hanem a kiegyensúlyozott, biztonságos és tartalmas online jelenlétről szól.
 • A távoktatás során is minőségi oktatáshoz juss.
 • A döntéshozók jobban lássák, milyen fejlesztésekre, programokra van szükség.
 
A kutatás április 20-ától május 31-ig tölthető ki.

 
Kitöltöm a kérdőívet