Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

Legyél te is informatikus!

„Az informatika nem egy embertelen tudomány, hanem egy könnyen tanulható, kreatív nyelv, mely segítségével minden megvalósítható.”
(Rab Árpád kutató, Óbudai Egyetem)

A Legyél Te is Informatikus! program célja, hogy mindenkinek bemutassa az informatika sokszínű, szerteágazó és igazán izgalmas világát.
Megmutassuk neked a sikeres jövő titkát? Mert jó érveink vannak.
Ledöntjük az informatikusok köré épült sztereotípiákat és egyszerűen megmutatjuk, hogy ők a jövő nélkülözhetetlen munkaerői. Bizton állíthatjuk, hogy korunk egyik legfontosabb hivatásává vált. És ha a te kezedben van a legfontosabb tudás, akkor gyakorlatilag te leszel a legfontosabb ember.

Mi nem csak a levegőbe beszélünk!

Belegondoltál már abba, hogy az informatika az élet minden területén jelen van és egyre inkább jelen lesz, egyre nagyobb szerepet kapnak a gépek és a robotok, egyre több munkakörben elvárássá válik valamilyen szintű programozás készsége. Minden tudományterület mögött van informatika, csak a mértéke és típusa különbözik, ezért is fokozódik az igény a képzett szakemberek iránt.

Az pedig tény, hogy egész Európában hiányszakma az informatikai pálya. A betöltetlen programozói állások száma pedig drasztikusan nő. Jelenleg Európában több százezer, de hazánkban is közel 25.000 informatikus hiányzik a munkaerőpiacról. Pedig kifejezetten jól fizető szakmáról van szó, ráadásul azon szakmák egyike, ahol a fejlődés, a kreativitás nem ismer határokat.

A Legyél Te is Informatikus! programot a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország indította útjára 2015-ben. Az elmúlt három év során IT szakemberek, a vállalatcsoport önkéntesei összesen 28 300 diáknak 670 iskolai előadást tartottak az IT szakma szépségeiről, a munkás hétköznapokról, saját, személyes karrierútjukról.

Ha te is szeretnél első kézből, hiteles információkat szerezni az informatikus szakmában rejlő lehetőségekről, kihívásokról, akkor szólj a tanárodnak és az alábbi e-mail címen jelentkezzetek a programra!

Bízunk benne, hogy a Legyél Te is Informatikussal! egy hosszú távú, szemléletmódosító hatással bíró programot alkottunk meg, amely hozzájárul ahhoz, hogy az informatikai, mérnöki egyetemi képzésre jelentkezettek száma jelentősen emelkedjen a következő időszakban, és a végzettek közül minél többen helyezkedjenek el a hazai piacon.

Az aktuális program részleteiről itt tájékozódhatsz:

Legyél Te is informatikus!