Telekom - Együtt veled
Együtt veled.
Biztonság Social media Mobil Letölthető anyag

Biztonságban a neten

A Telekomnál hiszünk abban, hogy minden gyermeknek joga van élni a technológia vívmányaival, kihasználni a digitalizációban rejlő lehetőségeket, hogy jobban éljenek, fejlődjenek és előbbre jussanak. Célunk, hogy minél szélesebb körben biztosítsuk a gyerekek számára az információhoz való hozzáférést, a szabad véleménynyilvánítást, a magánszférához és az egyenlő bánásmódhoz való jogot, ugyanakkor felelősséggel tartozunk azért, hogy mindezt biztonságos módon tegyék, helyes viselkedést tanúsítsanak az online térben és semmilyen módon ne válhassanak áldozattá.

Tovább
Első saját mobilom
Mobil

Első saját mobilom

Egyre gyakoribb, hogy a gyermek már az általános iskola első osztályában megkapja első mobiltelefonját. Lényeges, hogy a szülők aktívan részt vegyenek az első lépéseinek megtételében.

Tovább
Elsősegély terv: Cyberbullying
Social media Letölthető anyag

Elsősegély terv: Cyberbullying

A megfélemlítés jelensége a digitális világon kívül is létezik. Az internet és az okostelefonok használatának elterjedése azonban lehetővé teszi a zaklatás kiterjesztését a virtuális világra is. Ez az ún. internetes zaklatás (cyberbullying).

Tovább
Instagram: több, mint csücsörítő szelfik
Social media

Instagram: több, mint csücsörítő szelfik

A képmegosztó szolgáltatás ma már sokkal többet tud, mint 9 évvel ezelőtti indulásakor, de nem csak ezért kell rá odafigyelni. Az Instagram nem pusztán funkcionalitásában lett összetettebb, de már sok minden egyébre is használják, mint egyéni önkifejezésr

Tovább
Biztonságban a közösségi médiában
Biztonság Social media

Biztonságban a közösségi médiában

Nem csak annyit veszíthetsz, hogy egy vicces kedvű munkatársad tréfás fotót posztol a nevedben. Az elmúlt időszak adatbiztonsági botrányai miatt sokkal komolyabb bajokkal is járhat, ha nem lakatolod le rendesen a közösségi fiókjaidat.

Tovább
Fiatal vásárlók a digitális világban

Fiatal vásárlók a digitális világban

A digitális világ a nap 24 órájában vásárlásra csábít; az interneten mindent megkaphatunk a legújabb szépségápolási cikkektől kezdve az aktuális számítógépes konzolokon át a trendi játékokig. Vajon mire költik a gyerekek a zsebpénzüket?

Tovább
Jelszavaink védelmében
Biztonság

Jelszavaink védelmében

A felhasználó szempontjából a jelszóval kapcsolatos legfontosabb követelmény a megjegyezhetőség. Ugyanakkor a hackerek csak arra várnak, hogy rövid, könnyen megjegyezhető jelszavakra bukkanjanak, ezért nagyon fontos, hogy megtaláljuk az arany középutat.

Tovább
Jó nekünk a szelfi korszak?
Mobil

Jó nekünk a szelfi korszak?

Amikor a lencse még a fényképezőgépek túloldalán volt, jóval kevesebben fotózták önmagukat, ma viszont a mobilok frontkamerájának köszönhetően minden a szelfikről szól. De biztos, hogy jó ez?

Tovább
Media Kompetencia Teszt
Letölthető anyag

Media Kompetencia Teszt

Már egészen fiatal korban fontos megtanulni a média kreatív és biztonságos használatát, a médián keresztül folytatott kommunikáció szabályait, továbbá az online információk helyes értelmezését. Ehhez nyújt segítséget a média kompetencia teszt.

Tovább